Nosework

VAD ÄR NOSE WORK?

I Nose Work får hunden använda ett av sina främsta sinnen, luktsinnet. Sporten går ut på att hund och förare söker efter specifika dofter i olika miljöer. Genom att doften placeras på olika höjder och i miljöer med varierande svårighetsgrad, får hunden både mental och fysisk stimulans. Sporten kräver varken avancerad eller kostsam utrustning, istället är det en aktivitet som alla hundar och hundägare kan ägna sig åt. Det enda som behövs är ett intresse för nosarbete.

VARFÖR NOSE WORK?

Att göra en rolig aktivitet tillsammans med din hund stärker både er relation och din hunds självförtroende. Oavsett om du vill tävla eller träna är Nose Work ett roligt och enkelt sätt att berika ditt och din hunds liv.

KAN MIN HUND TRÄNA NOSE WORK?

Ja! Alla hundar kan träna Nose work! Sporten riktar sig till alla, verkligen alla. Oavsett vad din hund har med sig i bagaget, rädslor, aggressivitet, energi eller vad än det kan vara så är detta en jättebra sport att träna med sin hund. Man behöver ingen kostsam utrustning och man behöver inte åka iväg till en speciell plats, det går lika bra att träna hemma.

 

Alla hundar är välkomna, både renrasiga och blandras hundar. För att få delta ska hunden vara vaccinerad i enlighet med SKK-riktlinjer. En valp måste ha fått sitt 12-veckors vaccin.

Var uppmärksam på om din hund uppvisar sjukdomssymtom och visa hänsyn genom att ej delta på aktiviteten.